

Najvažnija razlika između domaćeg čaja i čaja u kesicama je u tome što se u kesice pakuje samleveno bilje, gde čak i kod jeftinijih proizvodjača ostaje samo prah. Zašto je ovo bitno? Ako se biljka melje ili drobi ona gubi svoja esencijalna ulja i svojstva. Da li ste primetili kada kuvate domaći čaj na vrhu se sakupe nekakve uljane celine? E pa to su upravo najvredniji atributi koje biljka ispušta pri ubacivanju u provrelu vodu.
Takođe, primetićete kada kuvate domaći čaj da bilje kada odstoji u vodi nabubri, a to je znak da se iz biljke izvukao maksimum ulja, boja, arome i ukusa.
Ništa od toga naravno nije moguće dobiti sa kesicama samlevenog bilja, ili bilja u prahu. Jedina prednost koju mnogi vide u kesicama čaja jeste praktičnost. Medjutim, odgovarajuća pakovanja postoje i za ljubitelje prirodnog čaja.
Čaj koji mi proizvodimo je isključivo od samoniklog bilja sa naših livada. To je takođe veoma važno, a istovremeno retkost ne samo kod industrijskih proizvodjača, nego i kod pijačnih trgovaca domaćeg čaja.